Ponuda> Napitci od kave> Talijanska kuhinja kave

Olasz kávékonyha - Cafe Frei

TALIJANSKA  KUHINJA KAVE

„Kremasti espresso temelji – gorkasti svijet okusa”

Temelj talijanskih kava je espresso kuhan do razine kremaste pjene. Vrijeme protoka kroz visokotlačni stroj je strogo 25 sekundi jer se tako ostvaruje najbolja gorkasta aroma tamno prženih, uglavnom južno i srednje američkih zrna kave. Mlijeko je pjenasto, ali nikada vruće. Samo gost smije dodati šećer svojoj kavi.

Baš onakav, kakvog ga Talijani vole, napravljen od kave pržene do razine gorkosti. Na njegovom se vrhu nalazi crema, krema od nekoliko milimetara, čime on ne gubi svoj okus. Dodajemo mu i zrna gvatemalske kave visokog udjela bjelančevina od čega talijanski espresso postaje blag i kremast!

Espresso Italiano - Cafe Frei

ESPRESSO ITALIANO

10 kn

_it_espresso.png

ESPRESSO ITALIANO

10 kn

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png
IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Vegan.png

Klasični talijanski espresso na vrhu „zakrpan mliječnom pjenom”. Ustvari, u njemu i nema mlijeka, mala mliječna pjena dolazi kao šećer na kraju. „Šešir” kave – rekle bi Rimljanke!

Római Espresso Macchiato - Cafe Frei

RIMSKI ESPRESSO MACCHIATO

11 kn

_it_romai_macchiato.png

RIMSKI ESPRESSO MACHIATO

11 kn

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png
IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Južno talijanska inačica, na espressu kuhanom do razine kremaste pjene naribana je tvrda kora naranče. Treba ga pustiti da odstoji minutu i tek onda popiti! Taman dovoljno vremena da se okusi pomiješaju.

Szicíliai Espresso - Cafe Frei

SICILIAN ESPRESSO

11 kn

_ita_szicilaiesp.png

SICILIAN ESPRESSO

11 kn

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Vegan.png

„Klasik”. Brak kremastog espressa i zapjenjenog mlijeka. Gotovo polovicu čini čista kava, a ostatak je mlijeko kako ne bismo mlijekom „razrijedili” okuse.

Olasz Cappuccino - Cafe Frei

CAPPUCCINO

14 kn

_ita_capuccino.png

CAPPUCCINO

14 kn

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png
IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Dno šalice je obloženo čokoladnom kremom i turskim lješnjacima, a na vrh gianduie kuhamo espresso koji prekrivamo mliječnom pjenom i okrunjujemo daškom čokoladnih
mrvica. Torinska kava je specijalitet s dvjestogodišnjom tradicijom. Treba ju temeljito miješati!

Torinói Bicerin - Cafe Frei

TORINSKI BICERIN

19 kn

_it_torinoi-bicerin.png

TORINSKI BICERIN

19 kn

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Za one snažna srca! Dva Espressa Italiana spojena u jedan. Dvostruka količina kave, dvostruka aroma, dvostruka doza kofeina.

Espresso Doppio - Cafe Frei

ESPRESSO DOPPIO

19 kn

_it_doppio.png

ESPRESSO DOPPIO

19 kn

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png
IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Vegan.png
Nápolyi haboskávé - Cafe Frei

NAPULJSKI

LATTE MACCHIATO

19 kn

_it_neapolitan_latte_macchiato.png

NAPULJSKI LATTE MACCHIATO

19 kn

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png
IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Vrlo pjenasto mlijeko u staklenoj čaši u kombinaciji s espressom. U prijevodu: zakrpano mlijeko. Ova kava svoju karijeru započela je nekad u Napulju kao dječji napitak za subotnja poslijepodneva. Barista je pjenasto mlijeko samo „posuo” kapljicom kave kako bi ju i djeca mogla piti.