top of page
Japán kávékonyha - Cafe Frei

JAPANSKA

KUHINJA KAVE

„Kave zaslađivane kod prženja koje kapaju minutama”

Posljednjih se godina u Japanu odvija tiha revolucija kave. Japanci su „otkrićem” profinjenih i kompleksnih uređaja počeli sanjati o svijetu kave koja kapa minutama, a ponekad i satima. Harmonija okusa, precizna i detaljna priprema – to su karakteristike japanske kuhinje kave. U suprotnosti s talijanskom kavom ovdje nema visokog tlaka, tek bistra kapajuća voda. I, naravno, posebni recepti koji mijenjaju „tekuću konzistenciju” kave. Pjena, krema, gusta čokolada i njihovi prijatelji. Jednom riječju: revolucija!

U Maleziji, gdje živi gomila Japanaca, ovo je japanizirana luksuzna verzija Ipoh bijele kave namijenjene svakome. Malajski napitak usavršen tehnikom japanske kave. Latte malih dimenzija zaslađen bijelom čokoladom i dobiven kuhanjem slatkastih zrna kave. Miješaju ga s prženim orasima kako bi bio pikantan. Na dnu čaše nalazi se čokolada koju nemojte zaboraviti sastrugati žlicom!

MALEZIJSKA KAVA S BIJELOM ČOKOLADOM

_jap_malaysian_ipoh_white_coffee_small.p

MALEZIJSKA KAVA S BIJELOM
ČOKOLADOM

IKON-Koffeinmentes.png
Maláj fehércsoki kávé - Cafe Frei

Pastu od pistacije spajamo sa zelenim matcha čajem u prahu i to umiješamo u gusti kremasti latte. Rezultat je uzbudljiv napitak od kave, bademasto-marcipanskog okusa serviran u japanskoj šalici.

OSAKA MATCHA LATTE S PISTACIJOM

Oszakai_pisztacias_matcha_latte.png

OSAKA MATCHA LATTE S PISTACIJOM

IKON-Koffeinmentes.png
Oszakai_pisztacias_matcha_latte.png
bottom of page