top of page
Japán kávékonyha - Cafe Frei

JAPANSKA

KUHINJA KAVE

„Kave zaslađivane kod prženja koje kapaju minutama”

Posljednjih se godina u Japanu odvija tiha revolucija kave. Japanci su „otkrićem” profinjenih i kompleksnih uređaja počeli sanjati o svijetu kave koja kapa minutama, a ponekad i satima. Harmonija okusa, precizna i detaljna priprema – to su karakteristike japanske kuhinje kave. U suprotnosti s talijanskom kavom ovdje nema visokog tlaka, tek bistra kapajuća voda. I, naravno, posebni recepti koji mijenjaju „tekuću konzistenciju” kave. Pjena, krema, gusta čokolada i njihovi prijatelji. Jednom riječju: revolucija!

Preporučamo ju ljubiteljima crne kave. Kipuća voda u ovoj metodi ni na jednu sekundu ne dolazi u doticaj s mljevenom kavom. Dolazi samo do hladnog razdvajanja kroz pet sati. Oslobađa se napitak visokog udjela kofeina, a ipak blag, kompleksan i čajolik.

Origami hidegen csepegtetett laborkávé elkészítése - Cafe Frei

ORIGAMI HLADNOKAPAJUĆA
LABORATORIJSKA KAVA

_jap_origami_cold_drip_laboratory_small.

ORIGAMI HLADNOKAPAJUĆA
LABORATORIJSKA KAVA

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png
IKON-Vegan.png
Origami hidegen csepegtetett laborkávé - Cafe Frei
_jap_origami_small.png

Esenciju lješnjaka već kod prženja „kapamo” na japansku omiljenu sortu kave, na peruansku Chanchamayo arabicu. Ova posebna metoda čini ovu kavu specifičnom. Nikakav sirup ili kasnije miješanje mlijeka s umjetnim zaslađivačima okusa. Već mu je i sam miris zapanjujuć! Okusi ovog napitka ostaju najbolje očuvani s toplim mlijekom i malo šećera, stoga ga tako i mi preporučamo.

Csepegtetett mogyoró kávé - Cafe Frei

KAPAJUĆI

LJEŠNJAK

_jap_hario_drip_in_3_flavours_small.png

KAPAJUĆI LJEŠNJAK

IKON-Tejalternativa.png

Brak čiste japanske čokolade (純チョコレート生地) s omiljenim okusom maline slastičarnica Tokija. Malen broj ljudi zna, da veliki sljedbenici profinjene kulture čokolade, danas više ne smatraju Francuze stručnjacima za čokoladu, već Japance. Nedavno je tako, primjerice, Susumu Koyama izabran za najboljeg svjetskog majstora za čokoladu. Upravo zbog te činjenice mi samo pratimo kompas japanskih slastica.

Tokiói csokoládés-málna kávé tejjel - Cafe Frei

ČOKOLADNA MALINA TOKIJA

_jap_tokyo_chocolate_raspberry_small.png

ČOKOLADNA MALINA TOKIJA

IKON-Tejalternativa.png

U Maleziji, gdje živi gomila Japanaca, ovo je japanizirana luksuzna verzija Ipoh bijele kave namijenjene svakome. Malajski napitak usavršen tehnikom japanske kave. Latte malih dimenzija zaslađen bijelom čokoladom i dobiven kuhanjem slatkastih zrna kave. Miješaju ga s prženim orasima kako bi bio pikantan. Na dnu čaše nalazi se čokolada koju nemojte zaboraviti sastrugati žlicom!

MALEZIJSKA KAVA S BIJELOM ČOKOLADOM

_jap_malaysian_ipoh_white_coffee_small.p

MALEZIJSKA KAVA S BIJELOM
ČOKOLADOM

IKON-Koffeinmentes.png
Maláj fehércsoki kávé - Cafe Frei

Posebnost ovoj pjenastoj kavi s cimetom na osnovi espressa, najviše daje miješanje sa japanskim smrznutim shakeom od šljiva, što ovu vruću kavu čini hladnom, a napitak kremastim. U Kyotu zamrznutu pulpu voća, neoguljenu miješaju s kavom. Tako je popularna da ju u vrijeme Božića prodaju i na ulici.

Kiotói Kyoto szilvás krémkávé - Cafe Frei

 KYOTO KREM KAVA SA ŠLJIVAMA

_jap_kyoto_plum_cream_coffee_small.png

KYOTO KREM KAVA SA ŠLJIVAMA

IKON-Koffeinmentes.png

Blagi zagrljaj ružine vodice, zagrijanog mlijeka te lagane kave. Na mliječnu pjenu, kako ne bi samo okus bio savršen, već i miris, sipamo sušene, jestive bijele i crvene ružine latice – trgane na sitne komade. Ako ju netko naruči bez latica, onda Shirobaru, naravno, tako spravljamo, tek s dodatkom ružine vodice.

Shiroibara - japán rózsakávé - Cafe Frei

SHIROIBARA –
JAPANSKA RUŽA

_jap_shiroibara_small.png

SHIROIBARA –
JAPANSKA RUŽA

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Japanski cappuccino izmiješan iz pirea ličija, a u njemu zaslađena esencija trešnje. Na površinu mliječne pjene stavljamo naribane komadiće, koji svojom sakura nijansom boje podsjećaju na cvijet japanske trešnje!

LIČI CAPPUCCINO - TREŠNJA

_jap_licsi_small.png

LIČI CAPPUCCINO - TREŠNJA

IKON-Koffeinmentes.png
Cseresznyés licsi cappuccino cappucino capucino capuccino - Cafe Frei
IKON-Tejalternativa.png
bottom of page