top of page
Amerikai kávékonyha - Cafe Frei

AMERIČKA

KUHINJA KAVE

„Produžene crne kave gustih esencija – u slatkom mlijeku”

U Americi su se vjenčali produljena, tanana verzija talijanske kuhinje kave i latino okusi. Njihovo dijete uživa u životu, rastresito je i bezbrižno. Ne sliči svojim roditeljima, niti je na krutog, brbljavog oca, talijanskog Espressa, niti je na rasplesanu, ali neurednu mamu, latino Karamellu. Amerikanci su zaljubljenici u orahe, bademe i vaniliju na temeljima isključivo produžene crne kave. Samo bez krutosti-to je moto na njihovoj fronti kave.

Na čikaški način! Stvarno opuštena i stvarno duga kava. Naravno na talijanskim osnovama. „Otkrili” su je talijanski mafijaši 20-ih godina prošloga stoljeća u Chicagu – oni su je pili ponajprije iz papirnatih čaša.

americano.png

AMERICANO

americano.png

AMERICANO

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png
IKON-Tejalternativa.png
IKON-Koffeinmentes.png

Snažno prešana kava prvotno natopljena na visokom tlaku, zatim dugo filtrirana. Dugi, prozračni espresso kakav vole i poslužuju u New Yorku, u četvrti nastanjenoj Talijanima, u takozvanoj Maloj Italiji.

New Yorki Espresso - Cafe Frei

NEW YORK ESPRESSO

_ame_new_york_espresso_small.png

NEW YORK ESPRESSO

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Vegan.png
IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png

Makadamija orah koji raste na vazdazelenim stablima ponajprije su „pomiješali” s kavom u Australiji – otad je nastala gomila recepata diljem svijeta. Mi zagrijavamo gusti sok oraha zajedno s mlijekom – prema našem mišljenju ta je verzija najfinija. U Australiji ju zovu još i „Jindilli”!

Ausztrál Dió Kávé - Macalatte - Cafe Frei

AUSTRALSKA KAVA S
ORASIMA – „MACALATTE”

_ame_australian_walnut_macalatte_small.p

AUSTRALSKA KAVA S
ORASIMA – „MACALATTE”

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Sa sezamovim uljem, prženim crnim sjemenkama i lovorovim listom. Riječ je o najnovijoj modi vraški skupih trgovačkih ulica Rodeo Drivea, iliti Los Angelesa. Gusti se espresso izlijeva na mliječnu karamelu, što je temelj, na to dolazi mlijeko, u kojem se mogu naći sezamovo ulje (inače prepuno kalcija), esencija crnih sjemenki sezama te, šećer na kraju, lovorov list: dugo se natapa, prokuhava se kao listići čaja.

Hollywood-i Karamella Cappuccino - Cafe Frei

HOLLYWOOD

KARAMEL

CAPPUCCINO

_ame_hollywood_cappuccino_small.png

HOLLYWOOD KARAMEL CAPPUCCINO

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png
IKON-Tejalternativa.png
IKON-Koffeinmentes.png

Njegov je temelj espresso dobiven iz mješavina srednjoameričkih kava. U mlijeko se dodaje gusta esencija badema, jedne od omiljenih stvari Havajćana, te se tako zagrijava. Potom se slatkasta kava miješa s kremastim, bademastim mlijekom poput talijanskog cappuccina!

Maui Mandula Cappuccino - Cafe Frei

MAUI CAPPUCCINO S BADEMIMA

_ame_maui_almond_cappuccino_small.png

MAUI CAPPUCCINO S BADEMIMA

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Šlagerski recept „začinjenih” američkih kava koje se bore protiv preslatkih latino (uglavnom argentinskih i brazilskih) kava. U zagrijano mlijeko dodaje se gusta vanilija s malo cimeta i prstohvatom muškatnog oraščića.

Miami Beach-i Vanília Latte - Cafe Frei

MIAMI BEACH LATTE S VANILIJOM

_ame_miami_beach_vanilla_latte_small.png

MIAMI BEACH LATTE S VANILIJOM

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Okolica Mississippija, iliti admiralski brod slatkih recept kreacija s kestenom američke južnjačke kuhinje. Jedva se primjerice može i zamisliti Božić u domovima New Orleansa bez sosa od mrkve s kestenom i đumbirom. U Mississippiju Silvestrovo pak započinje s kavom s kestenima. S čarolijom koja pliva u slatkim, gustim komadićima kestena. Treba ga temeljito promiješati!

Mississippi Misisipi Missisipi Misissippi Gesztenye Latte - Cafe Frei

MISSISSIPPI

KESTEN LATTE

_ame_misisipigesztenye.png

MISSISSIPPI KESTEN LATTE

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Maslac od kikirikija su, izvorno propisan kao lijek, ponajprije u St. Louisu dodali u kavu s mlijekom prije više od sto godina. Navodno su u nju stavljali još i vrhnje te ju upotpunjavali ribanom čokoladom (što su tada zvali francuskim izrazom „brisé”). Mi na vrh stavljamo još i naranču te kokos.

St. Louis-i Földimogyoró Brisé - Cafe Frei

ST. LOUIS BRISE S KIKIRIKIJEM

_ame_ST_LOUISI FOLDIMOGYORO_BRISE_small.

ST. LOUIS BRISE S KIKIRIKIJEM

IKON-Koffeinmentes.png

Ovo je naša „coffee in good spirit” kava s najmanjim udjelom alkohola jer viski „kuhamo poput pekmeza”! Kuhamo ga i zagrijavamo na karameli tako da iz njega praktički ispari gotovo sav alkohol, pri čemu ostaje intenzivni okus viskija. Na vrhu čaše nalazi se štapić cimeta, a na cimetu pak nekoliko kapljica Jerry Thomas gorkog koktela.

Metropolitan Csokoládés Whisky-latte Fahéjjal - Cafe Frei

METROPOLITAN WHISKEY LATTE S ČOKOLADOM I CIMETOM

Sadrži alkohol

_spirit_metropolitan_whisky_small.png

METROPOLITAN WHISKEY LATTE S ČOKOLADOM I CIMETOM

Sadrži alkohol

IKON-Tejalternativa.png
bottom of page