top of page
Amerikai kávékonyha - Cafe Frei

AMERIČKA

KUHINJA KAVE

„Produžene crne kave gustih esencija – u slatkom mlijeku”

U Americi su se vjenčali produljena, tanana verzija talijanske kuhinje kave i latino okusi. Njihovo dijete uživa u životu, rastresito je i bezbrižno. Ne sliči svojim roditeljima, niti je na krutog, brbljavog oca, talijanskog Espressa, niti je na rasplesanu, ali neurednu mamu, latino Karamellu. Amerikanci su zaljubljenici u orahe, bademe i vaniliju na temeljima isključivo produžene crne kave. Samo bez krutosti-to je moto na njihovoj fronti kave.

Na čikaški način! Stvarno opuštena i stvarno duga kava. Naravno na talijanskim osnovama. „Otkrili” su je talijanski mafijaši 20-ih godina prošloga stoljeća u Chicagu – oni su je pili ponajprije iz papirnatih čaša.

americano.png

AMERICANO

americano.png

AMERICANO

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png
IKON-Tejalternativa.png
IKON-Koffeinmentes.png

Snažno prešana kava prvotno natopljena na visokom tlaku, zatim dugo filtrirana. Dugi, prozračni espresso kakav vole i poslužuju u New Yorku, u četvrti nastanjenoj Talijanima, u takozvanoj Maloj Italiji.

New Yorki Espresso - Cafe Frei

NEW YORK ESPRESSO

_ame_new_york_espresso_small.png

NEW YORK ESPRESSO

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Vegan.png
IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png

Šlagerski recept „začinjenih” američkih kava koje se bore protiv preslatkih latino (uglavnom argentinskih i brazilskih) kava. U zagrijano mlijeko dodaje se gusta vanilija s malo cimeta i prstohvatom muškatnog oraščića.

Miami Beach-i Vanília Latte - Cafe Frei

MIAMI BEACH LATTE S VANILIJOM

_ame_miami_beach_vanilla_latte_small.png

MIAMI BEACH LATTE S VANILIJOM

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png
Ausztral-mogyoros-csoki.png

AUSTRALSKI ORAH

bottom of page