Ponuda > Napitci od kave > Američka kuhinja kave

AMERIČKA
KUHINJA KAVE
„Produžene crne kave gustih esencija – u slatkom mlijeku”
U Americi su se vjenčali produljena, tanana verzija talijanske kuhinje kave i latino okusi. Njihovo dijete uživa u životu, rastresito je i bezbrižno. Ne sliči svojim roditeljima, niti je na krutog, brbljavog oca, talijanskog Espressa, niti je na rasplesanu, ali neurednu mamu, latino Karamellu. Amerikanci su zaljubljenici u orahe, bademe i vaniliju na temeljima isključivo produžene crne kave. Samo bez krutosti-to je moto na njihovoj fronti kave.
Na čikaški način! Stvarno opuštena i stvarno duga kava. Naravno na talijanskim osnovama. „Otkrili” su je talijanski mafijaši 20-ih godina prošloga stoljeća u Chicagu – oni su je pili ponajprije iz papirnatih čaša.

AMERICANO

AMERICANO



Snažno prešana kava prvotno natopljena na visokom tlaku, zatim dugo filtrirana. Dugi, prozračni espresso kakav vole i poslužuju u New Yorku, u četvrti nastanjenoj Talijanima, u takozvanoj Maloj Italiji.

NEW YORK ESPRESSO

NEW YORK ESPRESSO



Makadamija orah koji raste na vazdazelenim stablima ponajprije su „pomiješali” s kavom u Australiji – otad je nastala gomila recepata diljem svijeta. Mi zagrijavamo gusti sok oraha zajedno s mlijekom – prema našem mišljenju ta je verzija najfinija. U Australiji ju zovu još i „Jindilli”!

AUSTRALSKA KAVA S
ORASIMA – „MACALATTE”

AUSTRALSKA KAVA S
ORASIMA – „MACALATTE”


Sa sezamovim uljem, prženim crnim sjemenkama i lovorovim listom. Riječ je o najnovijoj modi vraški skupih trgovačkih ulica Rodeo Drivea, iliti Los Angelesa. Gusti se espresso izlijeva na mliječnu karamelu, što je temelj, na to dolazi mlijeko, u kojem se mogu naći sezamovo ulje (inače prepuno kalcija), esencija crnih sjemenki sezama te, šećer na kraju, lovorov list: dugo se natapa, prokuhava se kao listići čaja.

HOLLYWOOD
KARAMEL
CAPPUCCINO

HOLLYWOOD KARAMEL CAPPUCCINO



Njegov je temelj espresso dobiven iz mješavina srednjoameričkih kava. U mlijeko se dodaje gusta esencija badema, jedne od omiljenih stvari Havajćana, te se tako zagrijava. Potom se slatkasta kava miješa s kremastim, bademastim mlijekom poput talijanskog cappuccina!

MAUI CAPPUCCINO S BADEMIMA

MAUI CAPPUCCINO S BADEMIMA


Šlagerski recept „začinjenih” američkih kava koje se bore protiv preslatkih latino (uglavnom argentinskih i brazilskih) kava. U zagrijano mlijeko dodaje se gusta vanilija s malo cimeta i prstohvatom muškatnog oraščića.

MIAMI BEACH LATTE S VANILIJOM

MIAMI BEACH LATTE S VANILIJOM


Okolica Mississippija, iliti admiralski brod slatkih recept kreacija s kestenom američke južnjačke kuhinje. Jedva se primjerice može i zamisliti Božić u domovima New Orleansa bez sosa od mrkve s kestenom i đumbirom. U Mississippiju Silvestrovo pak započinje s kavom s kestenima. S čarolijom koja pliva u slatkim, gustim komadićima kestena. Treba ga temeljito promiješati!

MISSISSIPPI
KESTEN LATTE

MISSISSIPPI KESTEN LATTE


Maslac od kikirikija su, izvorno propisan kao lijek, ponajprije u St. Louisu dodali u kavu s mlijekom prije više od sto godina. Navodno su u nju stavljali još i vrhnje te ju upotpunjavali ribanom čokoladom (što su tada zvali francuskim izrazom „brisé”). Mi na vrh stavljamo još i naranču te kokos.

ST. LOUIS BRISE S KIKIRIKIJEM

ST. LOUIS BRISE S KIKIRIKIJEM

Ovo je naša „coffee in good spirit” kava s najmanjim udjelom alkohola jer viski „kuhamo poput pekmeza”! Kuhamo ga i zagrijavamo na karameli tako da iz njega praktički ispari gotovo sav alkohol, pri čemu ostaje intenzivni okus viskija. Na vrhu čaše nalazi se štapić cimeta, a na cimetu pak nekoliko kapljica Jerry Thomas gorkog koktela.

METROPOLITAN WHISKEY LATTE S ČOKOLADOM I CIMETOM
Sadrži alkohol

METROPOLITAN WHISKEY LATTE S ČOKOLADOM I CIMETOM
Sadrži alkohol
