Ponuda > Vruća čokolada i karamela
SVJEŽE, DOMAĆE,
OD PRAVE ČOKOLADE!
Australci, ponosni na činjenicu da su oni „velika orašasta sila”, naravno, lješnjake stavljaju i u svoju vruću čokoladu. Takvo se fi no piće može dobiti većinom u velegradovima, na ulicama Sydneya ili Melbournea, a gotovo nikako na ravnim cestama australskog beskrajnog i pustog krajolika, odnosno u tamošnjim selima.

AUSTRALSKA ČOKOLADA S
LJEŠNJACIMA

AUSTRALSKA ČOKOLADA S
LJEŠNJACIMA
Američki svijet okusa pedesetih godina prošloga stoljeća. Tko ju kuša, može odletjeti natrag u 1955. godinu jer mi, prateći tadašnje običaje, s upravo onakvom točnošću pripremamo ovaj bostonski specijalitet, s kakvom su ga tada kuhali u dućanima tvornice čokolade, izumitelja bijele čokolade, Heberta
Candiesa. Zaslađena vanilijom iz rastopljenog kakao maslaca.

BOSTONSKA
BIJELA ČOKOLADA
BOSTONSKA BIJELA ČOKOLADA

Onakva kakvu u švicarskim Alpama pripremaju već stoljećima! Gusta, crna čokolada stopljena sa svježom, slatkom mliječnom čokoladom. Njezina su tajna, klima južnoameričkih nasada kakaa, čistoća alpskog mlijeka te oprezna priprema.

ŠVICARSKA ALPSKA ČOKOLADA
ŠVICARSKA ALPSKA
ČOKOLADA

Na Madagaskaru pridošlice, već na samoj zračnoj luci, pokušavaju navući na svježu vaniliju, potom i u hotelima donose vruću karamelu – s vanilijom. Madagaskarska se karamela kuha od smeđeg šećera dobivenog od stvrdnutog sirupa šećerne trske, zbog čega je tako posebna!

MADAGASKARSKA KARAMELA

MADAGASKARSKA KARAMELA
Na svijetu najviše kokosa raste na Filipinima, točnije jedna trećina svjetskog uzgoja. Od Magellanovog iskrcavanja na obalu Filipina 1521. godine Španjolci su, kao sladokusci i ljubitelji čokolade, uvijek prakticirali intenzivan utjecaj na kulturu Filipina. Dakle, bilo je samo pitanje vremena kada će se na Filipinima kokos pomiješati s vrućom čokoladom!

FILIPINSKA ČOKOLADA S KOKOSOM
FILIPINSKA ČOKOLADA S
KOKOSOM

Možda je porcija tako velika zbog Amerikanaca. Navodno su takvu gustu, a ipak hladnu ledenu čokoladu kuhali ponajprije stanovnici Paname u uličnim kolibama ispred baraka američkih vojnika koji su čuvali Panamski kanal. U njoj se nalazi gorkasta tradicija kakaa Srednje Amerike jednako kao i manija gringosa (tamošnji stanovnici tako još i dan-danas zovu Amerikance) za veličinom pa je prema tome dobro da sve bude itekako veliko i, naravno, slatko!

PANAMSKA LEDENA
ČOKOLADA
PANAMSKA LEDENA
ČOKOLADA
