top of page

Ponuda > Napitci od kave > Hladni krajevi

Hideg sarkvidék - Cafe Frei

HLADNI

KRAJEVI

Europske i egzotične ledene kave

Ledeni napitci od kave sve su popularniji diljem svijeta i to ne samo u ljetnoj sezoni. Osim toga, koliko ima zemalja, s toliko se različitih načina pripreme, začina i dekoracija možemo susresti. Naše europske ledene kave svojim kremastim, pjenastim, slatkim i blago začinjenim okusima vode vas u ljetne Alpe ili na Rivijeru. Usto kod nas možete isprobati još i omiljeni napitak holivudskih zvijezda! Osvježavajući napitci od kave imaju svoju tradiciju i izvan Europe. Popularne su brojne mliječne i pjenaste europske kave koje baristi oblikuju prema vlastitom okusu.

Jedno je sigurno, karakterističan okus začina, različitog voća i često slatke karamele čine naše egzotične ledene kave posebnima od Jave do Damaska. 

Citrusna se, svijetlo pržena kava Bavaraca izvrsno slaže s hladnim, rastopljenim šećernim sirupom. Kod nas ju naribani komadići limuna čine još pikantnijom. Bavarci inače stavljaju puno pjene na vrh, tako da i mi slijedimo njihov primjer!

BAVARSKA LEDENA KAVA

_ice_bavarian_ice_coffee__small.png

BAVARSKA LEDENA KAVA

IKON-Koffeinmentes.png
Bajor jégkávé - Cafe Frei

U Monaku je kava uvečer topla, blaga i kratka, dok je tijekom dana, kada sunce peče, uvijek hladna i duga. Iliti frape verzija! Ovo ledeno piće limunska trava i prstohvat đumbira čine pikantnim. Na Rivijeri se spravlja popularnim svijetlim prženjem kave, temelj mu je afrički ristretto.

Monacói monaco kókusztej-frappe frappé citromfűvel - Cafe Frei

MONACO FRAPPE OD KOKOSOVOG
MLIJEKA S LIMUNSKOM TRAVOM

_ice_monaco_coconut_milk_frappe_small.pn

MONACO FRAPPE OD KOKOSOVOG MLIJEKA S LIMUNSKOM TRAVOM

IKON-Koffeinmentes.png

Temelj mu je citrusni, gusti espresso spravljen od afričkih kava, njemu dodajemo mlijeko i sladoled prepun mljevenih oraha. Potom ga dugo miješamo zajedno s kockicama leda da bismo od njega dobili blagu i kremastu ledenu kavu!

Dió frappe-capuccino - Cafe Frei

CAPUCCIO ORAH FRAPPE

_ice_walnut_frappe_capuccio_small.png

CAPUCCIO ORAH FRAPPE

IKON-Koffeinmentes.png

Ledeni „klasik”. Ledena mješavina kremastog espressa i zapjenjenog slatkog mlijeka. Espresso kuhamo na kratko jer led, nakon što se rastopi, ionako malo „produži“ kavu!

ICE CAPPUCCINO

_ice_ice_cappuccino_small.png

ICE CAPPUCCINO

IKON-Koffeinmentes.png
Ice cappuccino jeges cappuccino - Cafe Frei
IKON-Tejalternativa.png

Jedna od novosti fi lmskog festivala u Cannesu 2016. godine bila je da barovi na obali mora u svoje ledene kave spravljene sa sladoledom od vanilije nisu stavljali komadiće oraha, već rastopljeni slatki keks. Tako je kava fi lmskih zvijezda, obogaćena keksom na američki način, postala kremastija i punija. Bolje se stopila s keksom, nego s orasima. Naravno, i mi slijedimo isti trend, stoga ju sad već i mi tako pripremamo.

Cannes-i fagylaltkávé - Cafe Frei

SLADOLEDNA KAVA CANNES-A

25 kn

_ice_cannes_ice_cream_coffee_small.png

SLADOLEDNA KAVA CANNES-A

IKON-Koffeinmentes.png

Ova kava nosi arapsko ime Alžira, glavnog grada istoimene države. Al-Jaziar, ili, drugom vrstom transkripcije koja bar donekle olakšava izgovor, „El-Džezai“. Kako god zvali ovu kavu, u njoj su isti sastojci. Malo naranče, s rastopljenom šećernom karamelom, hladna, baš kako su ju za vrijeme vrućih afričkih ljeta pile „crne noge“ na plažama morskih obala.

Al Jaziar jeges narancs-karamelly - Cafe Frei

AL-JAZIAR KAVA S NARANČOM I KARAMELOM

_ice_aljaziar_iced_orange_caramel_small.

AL-JAZIAR KAVA S NARANČOM I KARAMELOM

IKON-Koffeinmentes.png

Ledena kava Los Angelesa s kokosom, lješnjacima, čokoladnom kremom te pjenom posipanom crvenim paprom. Parada okusa! Intenzivna i bogata stimulansima baš poput holivudskih uspješnica. I baš kao i najbolji fi lmovi, i ova se kava stapa na kraju – samo ovoga puta u našim ustima. :-)

MOVIE STAR LATTE S
LJEŠNJAKOM I KOKOSOM

_ice_filmstars_hazelnut_coco_latte_small

MOVIE STAR LATTE S
LJEŠNJAKOM I KOKOSOM

IKON-Koffeinmentes.png
Filmsztárok ogyorós kókusz-lattéja - Cafe Frei

Izvorni arapski recept vrućih istočnih obala Sredozemnog mora. U njoj se nalaze gusto kuhan bademov sok te svježe mljeveni cimet, natopljena je hladnim, bogatim talijanskim mlijekom. Dodaju joj se i 3 kockice leda, s više od toga ju je zabranjeno razrjeđivati!

Damaszkuszi mandulás jég-kávé - Cafe Frei

DAMASCUS LEDENA KAVA S BADEMIMA

_ice_damascus_almond_ice_coffee_small.pn

DAMASCUS LEDENA KAVA S
BADEMIMA

IKON-Tejalternativa.png
IKON-Koffeinmentes.png

Na vrhu lijepog, pahuljastog etiopskog lattea nalazi se pjena, a ispod boje kave pak mješavina đumbira te skrivenog i polako karamelizirajućeg šećera. Što više vremena prođe, to se „dublje“ spušta smeđa boja, baš kako se i za kišnih godišnjih doba tjednima priželjkivana kiša uvlači u etiopsko smeđe, bogato, gusto tlo.

Etióp jégkaramellás gyömbér-latte - Cafe Frei

ETIOPSKI LEDENI LATTE S KARAMELOM I ĐUMBIROM

25 kn

_ice_ethiopian_ice_caramel_ginger_latte_

ETIOPSKI LEDENI LATTE S KARAMELOM I ĐUMBIROM

IKON-Koffeinmentes.png

Spektakularna, žuto-crna „osvježavajuće piće“ – kava. Ozračje Istočne Azije! S mnogo leda, soka od naranče i kriški naranče umočene u kavu! Ponajprije se na indonezijskom otoku Javi kava „vjenčala” s narančom.

JAVANSKA LEDENA MOKKA S NARANČOM

25 kn

_ice_javan_iced_orange_mocha_small.png

JAVANSKA LEDENA MOKKA S NARANČOM

25 kn

IKON-Vegan.png
Jávai jeges narancs-mokka - Cafe Frei
bottom of page