Ponuda > Napitci od kave> Francuska kuhinja kave

može se tražiti i s alternativama mlijeku


bez dodatnog šećera
i kao bezkofeinski

veganski proizvod

FRANCUSKA
KUHINJA KAVE
„Blago slatke kave s mlijekom – s agrumima Afrike”
Većinom slatkaste kave spravljene s mlijekom ili šlagom, za razliku od talijanskih. Nasuprot tome baza su uvijek citrusna, blaže, svjetlije pržena afrička zrna kave, kako bi se opori okusi uklopili u blagu harmoniju sa slatkim mlijekom. Pariška škola kave, koja pokorava Austrijsku kao i Španjolsku, najveća je konkurencija gorkastog Rima. U kolonijalnom svijetu uz šećer svoje mjesto našli su i začini, dočaravajući uzbudljive i egzotične okuse u francusku temeljnu (french press) kavu.
Piće borbi s bikovima! Zakuhamo mlijeko zaslađeno šećerom i kakaom, dodamo mu afričku produženu kavu i pomiješamo. Cimet treba sipati u krug, baš kao što se nekad poravnavao pijesak madridske arene za svladanim bikom!

ŠPANJOLSKI MACCHIATO

ŠPANJOLSKI MACCHIATO


Omiljena kava Monarhije. Temelj mu je karakterističnog, pomalo citrusnog okusa jer Austrijanci manje prže zrna kave od Talijana. Temelj okrunjuje zaslađena pjena, a krase ga mrvice čokolade. Sissi ga je toliko obožavala da ga je uvijek pila i u Pešti.

BEČKI KAPUCINER

BEČKI KAPUCINER

Kava s mlijekom spravljena s rooibos čajem, datuljama i koricom naranče na temeljima espressa. Šlag, te žličica za kavu smeđeg šećera čine ga malo slatkastim, no jaka kava prema našem mišljenju ima potrebe za toliko blagoće.

SAFARI ESPRESSO

SAFARI ESPRESSO

„Odgovor” Francuza na talijansku kavu s mlijekom. Samo se iz tog razloga spravlja s parenim mlijekom. Usto s mnogo mlijeka. Produžena kava i pareno mlijeko jednako su topli jer se njihovi okusi uistinu združuju tako polako. Na njenom su vrhu pjena i cimet.

PARIŠKI
CAFE AU LAIT

PARIŠKI CAFE AU LAIT



Možemo ju zvati i tiramisu kavom! Prije
mnogo stoljeća slastičari francuskog dvora
„izumili" su za sladokusnog Luja XII. piškotu,
savoiardi. Ne puno kasnije u Savojskom je
Vojvodstvu ona dospjela na vrh pjenaste
kave s rumom i orasima. Tekući tiramisu!

SAVOJSKA KAVA S RUMOM I ORASIMA

SAVOJSKA KAVA S RUMOM
I ORASIMA

Slatkasti latte s puno klinčića, malo cimeta i đumbira (na tome zahvaljujemo tamošnjem sultanu) te s ekstraktom narančina cvijeta. Produžena, blaga, prozračna kava s mlijekom prikladna za trač partiju s prijateljicama.

ZANZIBARSKI LATTE
S KLINČIĆEM

ZANZIBARSKI LATTE
S KLINČIĆEM


Teško je i nabrojati što sve spada u skandinavske uzbudljive okuse današnjice. Vanilija, karamela, naranča, cimet, kardamom i pjenasto mlijeko s muškatnim oraščićima. Začini Bliskog istoka i Unutarnje Azije miješaju se s francuskom strasti za vanilijom.


SKANDINAVSKA MULTI-KULTI KAVA

SKANDINAVSKA
MULTI-KULTI KAVA
Pobjednička kreacija na natjecanju barista!
Svjetski poznata slastica bečkog hotela Sacher „pretočena“ u Sacher torta kavu. Kava sa šlagom s želeom od marelica, kakaom, na bazi vruće čokolade - klasični sastojci u kreativnoj doradi – to je naša Sacher torta kava.

