top of page

Ponuda > Napitci od kave> Francuska kuhinja kave

IKON-Tejalternativa.png

može se tražiti i s alternativama mlijeku

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png

bez dodatnog šećera

i kao bezkofeinski

IKON-Vegan.png

veganski proizvod

Francia kávékonyha

FRANCUSKA

KUHINJA KAVE

„Blago slatke kave s mlijekom – s agrumima Afrike”

Većinom slatkaste kave spravljene s mlijekom ili šlagom, za razliku od talijanskih. Nasuprot tome baza su uvijek citrusna, blaže, svjetlije pržena afrička zrna kave, kako bi se opori okusi uklopili u blagu harmoniju sa slatkim mlijekom. Pariška škola kave, koja pokorava Austrijsku kao i Španjolsku, najveća je konkurencija gorkastog Rima. U kolonijalnom svijetu uz šećer svoje mjesto našli su i začini, dočaravajući uzbudljive i egzotične okuse u francusku temeljnu (french press) kavu.

Piće borbi s bikovima! Zakuhamo mlijeko zaslađeno šećerom i kakaom, dodamo mu afričku produženu kavu i pomiješamo. Cimet treba sipati u krug, baš kao što se nekad poravnavao pijesak madridske arene za svladanim bikom!

Spanyol Macchiato - Cafe Frei

ŠPANJOLSKI MACCHIATO

_fre_spanish_cinnamon_small.png

ŠPANJOLSKI MACCHIATO

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Omiljena kava Monarhije. Temelj mu je karakterističnog, pomalo citrusnog okusa jer Austrijanci manje prže zrna kave od Talijana. Temelj okrunjuje zaslađena pjena, a krase ga mrvice čokolade. Sissi ga je toliko obožavala da ga je uvijek pila i u Pešti.

Bécsi Kapucíner - Cafe Frei

 BEČKI KAPUCINER

_fre_viennese_kaputziner_small.png

BEČKI KAPUCINER

IKON-Koffeinmentes.png

Kava s mlijekom spravljena s rooibos čajem, datuljama i koricom naranče na temeljima espressa. Šlag, te žličica za kavu smeđeg šećera čine ga malo slatkastim, no jaka kava prema našem mišljenju ima potrebe za toliko blagoće.

Szafári Espresso - Cafe Frei

SAFARI ESPRESSO

_fre_safari_small.png

SAFARI ESPRESSO

IKON-Koffeinmentes.png

„Odgovor” Francuza na talijansku kavu s mlijekom. Samo se iz tog razloga spravlja s parenim mlijekom. Usto s mnogo mlijeka. Produžena kava i pareno mlijeko jednako su topli jer se njihovi okusi uistinu združuju tako polako. Na njenom su vrhu pjena i cimet.

Párizsi Tejeskávé - Cafe Frei

PARIŠKI
CAFE AU LAIT

_fre_parisian_cafe_au_lait_small.png

PARIŠKI CAFE AU LAIT

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png
IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png

Možemo ju zvati i tiramisu kavom! Prije
mnogo stoljeća slastičari francuskog dvora
„izumili" su za sladokusnog Luja XII. piškotu,
savoiardi. Ne puno kasnije u Savojskom je
Vojvodstvu ona dospjela na vrh pjenaste
kave s rumom i orasima. Tekući tiramisu!

Savoyai Rumos-Diós Piskótakávé - Cafe Frei

SAVOJSKA KAVA S RUMOM I ORASIMA

_fre_savoy_coffee_small.png

SAVOJSKA KAVA S RUMOM

I ORASIMA

IKON-Koffeinmentes.png

Slatkasti latte s puno klinčića, malo cimeta i đumbira (na tome zahvaljujemo tamošnjem sultanu) te s ekstraktom narančina cvijeta. Produžena, blaga, prozračna kava s mlijekom prikladna za trač partiju s prijateljicama.

Zanzibári Szegfűszeg Latte - Cafe Frei

ZANZIBARSKI LATTE
S KLINČIĆEM

_fra_zanzibariszegfu.png

ZANZIBARSKI LATTE
S KLINČIĆEM

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Teško je i nabrojati što sve spada u skandinavske uzbudljive okuse današnjice. Vanilija, karamela, naranča, cimet, kardamom i pjenasto mlijeko s muškatnim oraščićima. Začini Bliskog istoka i Unutarnje Azije miješaju se s francuskom strasti za vanilijom.

Skandináv Multikulti-kávé - Cafe Frei
_fre_scandinavian_multicult_coffee_small

SKANDINAVSKA MULTI-KULTI KAVA

IKON-Koffeinmentes.png

SKANDINAVSKA

MULTI-KULTI KAVA

Pobjednička kreacija na natjecanju barista!
Svjetski poznata slastica bečkog hotela Sacher „pretočena“ u Sacher torta kavu. Kava sa šlagom s želeom od marelica, kakaom, na bazi vruće čokolade - klasični sastojci u kreativnoj doradi – to je naša Sacher torta kava.

sacher_torta_kávé.png
sacher_torta_kávé.png

SACHER TORTA KAVA

SACHER TORTA
KAVA

bottom of page