Ponuda > Napitci od kave > Latino kuhinja kave

LATINO
KUHINJA KAVE
„Voćne, egzotične kave s mlijekom – kuhane na karameli”
Pri spravljanju latino kave već se na samom početku u mljevenu kavu stavlja šećer, kojeg tijekom kuhanja vruća voda razgrađuje i tako u obliku slatke karamele preplavljuje gorčinu zrna kave. Začini i egzotično voće karipskog otočja ugrađuju se u ovu kuhinju kave baš poput ljutih okusa te gorkog kakaa Južne Amerike.
Espresso kuhamo zajedno sa šećerom već u aparatu za kavu. Kava blago slatkog, karamelastog okusa. Ozračje Karipskog mora. Hemingway ju je uvijek naručivao s dvostrukom dozom šećera.

KUBANSKI ESPRESSO

KUBANSKI ESPRESSO


Okusi egzotičnog Meksika zgusnuti u jedan
espresso. U njemu se ne nalazi samo blaga
čili papričica usitnjena do razine finog
pudera, već i gusta čokolada! Treba ga
pomiješati! Ne grize, ali ima „zube”.

AZTEC CHILI ESPRESSO

AZTEC CHILI ESPRESSO


Detaljan opis ovog toplog, mliječnog napitka već je sam po sebi pjesništvo, kao i njegov okus! Kava Inki od različka sa želeom od marelice, od plavog kukolja i narančina cvijeta.

PERUANSKI LATTE OD NARANČINA CVIJETA

PERUANSKI LATTE OD NARANČINA CVIJETA


Temelj joj je barcelonski cortado, iliti katalonski espresso pržen do razine gorkosti (kuhan duže od talijanskog) s daškom mlijeka. U njenoj se dubini rum i pulpa kruške stapaju s vrućom čokoladom. Zbirku latino pića okrunjuju sjajne čokoladne loptice i mnogo pjene.

BARCELONSKA MOKKA S RUMOM, KRUŠKOM
I ZLATNIM POSIPOM

BARCELONSKA MOKKA S RUMOM, KRUŠKOM I ZLATNIM POSIPOM

Kao što i riječ „media” u njenom nazivu kaže, ova se kava sprema s mlijekom, kuhanjem do srednje dužine, prema najnovijem trendu Ria, s kokosom i crvenim paprom. Naziv crvenog papra je varljiv jer njegov okus nije ljut, već slatkast, tek njegov zaostali okus podsjeća na papar.

„MEDIA” RIA S KOKOSOM I
CRVENIM PAPROM

„MEDIA” RIA S KOKOSOM I
CRVENIM PAPROM


Omiljeno piće pisca „Otoka s blagom”. Navodno je on bio prvi koji je dodao gusti napitak od kokosa u kavu s mlijekom i pjenom španjolskih kolonizatora kada se 1880. vratio s još i danas nenaseljenih tihooceanskih Kokosovih otoka. Robert Louis Stevenson je u Kostarici počeo pisati svoj svjetski poznati roman dok je pio upravo ovu kavu!

COSTA RICA KOKOS MACCHIATO

COSTA RICA KOKOS MACCHIATO


Najuspješnija kreacija u Cafe Frei ponudi je ova kava koja svojim okusom i mirisom podsjeća na cigaru. Vodi nas u gusto zadimljeni latino svijet. Listove nikaragvanskog duhana, posebnim metodama uranjamo u sočne komadiće jabuke koje potom kuhamo zajedno sa šlagom. Tako dobivamo kompleksnu esenciju koja nam u svega nekoliko gutljaja dočarava okuse Srednje Amerike, odnosno uzbuđenje šarene i nemirne Nikaragve.

TOBACCO KAVA NIKARAGVE

TOBACCO KAVA NIKARAGVE

Mirisna kava prema receptu Maja, kod nas s prženim lješnjacima jer je tako još ukusnija. Otkrili su je još u kolonijalnom svijetu Španjolci dodajući joj i malo kakaa. U Gvatemali takvu kavu piju za doručak!

GVATEMALSKA LJEŠNJAK KAVA

GVATEMALSKA LJEŠNJAK KAVA


Okuse jamajkanskog začina pimenta pojačava smjesa pimenta, muškatnog oraščića, cimeta i đumbira u ovoj kavi. Oni, koji su u krajevima s božićnom tradicijom kušali začinjeni kolač od bundeve u južnim državama Amerike, već su mogli osjetiti ovaj okus jer je svijet pimenta jedan od omiljenih božićnih okusa Amerikanaca.

JAMAJKANSKI LATTE –
S KOLUMBOVIM ZAČINOM

JAMAJKANSKI LATTE –
S KOLUMBOVIM ZAČINOM


Izumljena na Jamajci, u krajevima gdje raste jedna od najposebnijih kava svijeta, na Plavim planinama! Bogati espresso miješamo u shakeru zajedno s kubanskim rumom, šećerom od šećerne trske i kockama leda. Na njen vrh stavljamo kremastu pjenu od hladnog šlaga koja se, nabujala, cijedi po stjenkama čaše poput tropskih kiša s neba.

KARIPSKA RUM KAVA
Sadrži alkohol
