top of page
Latin kávékonyha - Cafe Frei

LATINO

KUHINJA KAVE

„Voćne, egzotične kave s mlijekom – kuhane na karameli”

Pri spravljanju latino kave već se na samom početku u mljevenu kavu stavlja šećer, kojeg tijekom kuhanja vruća voda razgrađuje i tako u obliku slatke karamele preplavljuje gorčinu zrna kave. Začini i egzotično voće karipskog otočja ugrađuju se u ovu kuhinju kave baš poput ljutih okusa te gorkog kakaa Južne Amerike.

Espresso kuhamo zajedno sa šećerom već u aparatu za kavu. Kava blago slatkog, karamelastog okusa. Ozračje Karipskog mora. Hemingway ju je uvijek naručivao s dvostrukom dozom šećera.  

Kubai Espresso - Cafe Frei

KUBANSKI ESPRESSO

_lat_kubaespr_small.png

KUBANSKI ESPRESSO

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Vegan.png

Okusi egzotičnog Meksika zgusnuti u jedan
espresso. U njemu se ne nalazi samo blaga
čili papričica usitnjena do razine finog
pudera, već i gusta čokolada! Treba ga
pomiješati! Ne grize, ali ima „zube”.

Azték Chili-Espresso - Cafe Frei

AZTEC CHILI ESPRESSO

_lat_aztekchilesp_small.png

AZTEC CHILI ESPRESSO

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Vegan.png

Najuspješnija kreacija u Cafe Frei ponudi je ova kava koja svojim okusom i mirisom podsjeća na cigaru. Vodi nas u gusto zadimljeni latino svijet. Listove nikaragvanskog duhana, posebnim metodama uranjamo u sočne komadiće jabuke koje potom kuhamo zajedno sa šlagom. Tako dobivamo kompleksnu esenciju koja nam u svega nekoliko gutljaja dočarava okuse Srednje Amerike, odnosno uzbuđenje šarene i nemirne Nikaragve.

Nicaraguai Dohánykávé - Cafe Frei

TOBACCO KAVA NIKARAGVE

_lat_nicaragua.png

TOBACCO KAVA NIKARAGVE

IKON-Koffeinmentes.png

Mirisna kava prema receptu Maja, kod nas s prženim lješnjacima jer je tako još ukusnija. Otkrili su je još u kolonijalnom svijetu Španjolci dodajući joj i malo kakaa. U Gvatemali takvu kavu piju za doručak!

Guatemalai Mogyoró-Kávé - Cafe Frei

GVATEMALSKA LJEŠNJAK KAVA

_lat_guatemalamogyoro.png

GVATEMALSKA LJEŠNJAK KAVA

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Kao što i riječ „media” u njenom nazivu kaže, ova se kava sprema s mlijekom, kuhanjem do srednje dužine, prema najnovijem trendu Ria, s kokosom i crvenim paprom. Naziv crvenog papra je varljiv jer njegov okus nije ljut, već slatkast, tek njegov zaostali okus podsjeća na papar.

Riói Kókuszos Media Rózsaborssal - Cafe Frei

RIO LATTE S CRVENIM PAPROM

_lat_rio_coconut_cortado_with_peruvian_p

RIO LATTE S CRVENIM PAPROM

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png

Omiljeno piće pisca „Otoka s blagom”. Navodno je on bio prvi koji je dodao gusti napitak od kokosa u kavu s mlijekom i pjenom španjolskih kolonizatora kada se 1880. vratio s još i danas nenaseljenih tihooceanskih Kokosovih otoka. Robert Louis Stevenson je u Kostarici počeo pisati svoj svjetski poznati roman dok je pio upravo ovu kavu!

Costa Ricai Kókusz Macchiato - Cafe Frei

COSTA RICA KOKOS MACCHIATO

_lat_costa_rica_coconut_macchiato_small.

COSTA RICA KOKOS MACCHIATO

IKON-Koffeinmentes.png
IKON-Tejalternativa.png
bottom of page