LATINO
KUHINJA KAVE
„Voćne, egzotične kave s mlijekom – kuhane na karameli”
Pri spravljanju latino kave već se na samom početku u mljevenu kavu stavlja šećer, kojeg tijekom kuhanja vruća voda razgrađuje i tako u obliku slatke karamele preplavljuje gorčinu zrna kave. Začini i egzotično voće karipskog otočja ugrađuju se u ovu kuhinju kave baš poput ljutih okusa te gorkog kakaa Južne Amerike.
Espresso kuhamo zajedno sa šećerom već u aparatu za kavu. Kava blago slatkog, karamelastog okusa. Ozračje Karipskog mora. Hemingway ju je uvijek naručivao s dvostrukom dozom šećera.
KUBANSKI ESPRESSO
KUBANSKI ESPRESSO
Okusi egzotičnog Meksika zgusnuti u jedan
espresso. U njemu se ne nalazi samo blaga
čili papričica usitnjena do razine finog
pudera, već i gusta čokolada! Treba ga
pomiješati! Ne grize, ali ima „zube”.
AZTEC CHILI ESPRESSO
AZTEC CHILI ESPRESSO
Najuspješnija kreacija u Cafe Frei ponudi je ova kava koja svojim okusom i mirisom podsjeća na cigaru. Vodi nas u gusto zadimljeni latino svijet. Listove nikaragvanskog duhana, posebnim metodama uranjamo u sočne komadiće jabuke koje potom kuhamo zajedno sa šlagom. Tako dobivamo kompleksnu esenciju koja nam u svega nekoliko gutljaja dočarava okuse Srednje Amerike, odnosno uzbuđenje šarene i nemirne Nikaragve.
TOBACCO KAVA NIKARAGVE
TOBACCO KAVA NIKARAGVE
Mirisna kava prema receptu Maja, kod nas s prženim lješnjacima jer je tako još ukusnija. Otkrili su je još u kolonijalnom svijetu Španjolci dodajući joj i malo kakaa. U Gvatemali takvu kavu piju za doručak!
GVATEMALSKA LJEŠNJAK KAVA
GVATEMALSKA LJEŠNJAK KAVA
Kao što i riječ „media” u njenom nazivu kaže, ova se kava sprema s mlijekom, kuhanjem do srednje dužine, prema najnovijem trendu Ria, s kokosom i crvenim paprom. Naziv crvenog papra je varljiv jer njegov okus nije ljut, već slatkast, tek njegov zaostali okus podsjeća na papar.
RIO LATTE S CRVENIM PAPROM
RIO LATTE S CRVENIM PAPROM
Omiljeno piće pisca „Otoka s blagom”. Navodno je on bio prvi koji je dodao gusti napitak od kokosa u kavu s mlijekom i pjenom španjolskih kolonizatora kada se 1880. vratio s još i danas nenaseljenih tihooceanskih Kokosovih otoka. Robert Louis Stevenson je u Kostarici počeo pisati svoj svjetski poznati roman dok je pio upravo ovu kavu!