Ponuda > Kave u zrnu
ZRNA KAVE
AROMATIZIRANA PRI PRŽENJU
Stručnjak za prženje kave Cafe Frei-a unaprijedio je postupak naučen u Nizozemskoj pa se tako u našoj skuhanoj kavi pojavljuje profinjenost nekadašnjih manufaktura čokolade Budimske tvrđave. Višnja natopljena u konjak, obložena tamnom čokoladom s bademima

KAVA-BOMBONJERA S OKUSOM VIŠANJA U KONJAKU I ČOKOLADE S BADEMOM
Pržena kava u zrnu, začinjena višnjom u konjaku i čokoladom s bademom

KAVA-BOMBONJERA S OKUSOM VIŠANJA U KONJAKU I ČOKOLADE S BADEMOM
125 G │39 kn
Brandy je izum Nizozemaca, jer su oni prvi puta „potpalili“ vatru ispod vina radi izbjegavanja poreza. Destilirali su ga kako bi mu smanjili količinu i kako bi na taj način plaćali manje poreza. Tako je nastalo destilirano vino, nizozemski brandewijn, to jest brandy. Budući da su Nizozemci bili i vodeći trgovci kavom u Europi, stoga je razumljivo da su naposljetku uparili brendi sa svojom kavom s mlijekom.


AMSTERDAMSKA BRANDY-KAVA S KARAMELIZIRANOM NARANČOM
125 G │39 kn
AMSTERDAMSKA BRANDY-KAVA S KARAMELIZIRANOM NARANČOM
Pržena kava u zrnu, začinjena karameliziranom narančom i brendijem
U vrećici se nalazi kućna verzija jednog od međunarodno najuspješnijih recepata Cafe Frei-a, koji je prisutan u šest različitih zemalja diljem svijeta. Duhanska kava u naš dom unosi začinjene i dimljive latinske okuse Nikaragve.


NIKARAGVANSKA DUHAN-KAVA
125 G │39 kn
NIKARAGVANSKA DUHAN-KAVA
Pržena kava u zrnu, začinjena duhanom i jabukom za slatke kave s mlijekom
U kavanama Cafe Frei ovo je omiljeni recept među američkim kavama. Kave s okusom vanilije u Miamiju se pripremaju s cimetom i muškatnim oraščićem, kako piće ne bi bilo mučno slatko. Izvorno je to bio omiljeni recept argentinske i brazilske elite koja je zimu provodila u Miami Beachu, no danas ga vole i Amerikanci

MIAMI BEACH KAVA S VANILIJOM, CIMETOM I MUŠKATNIM ORAŠČIĆEM
Pržena kava u zrnu, začinjena vanilijom, cimetom i muškatnim oraščićem

MIAMI BEACH KAVA S VANILIJOM, CIMETOM I MUŠKATNIM ORAŠČIĆEM
125 G │35 kn
Posebno prženje: na jedinstven način, u domaćim, manufakturalnim okolnostima, „mlakim” prženjem otvaramo pore peruanske arabice. Potom kava odleži jedan dan, a zatim se zrna u malim porcijama uranjaju u aromu lješnjaka, kako bi otvorene pore zrna kave kao spužva upile okus lješnjaka.


RIMSKA LJEŠNJAK-KAVA
125 G │35 kn
RIMSKA LJEŠNJAK-KAVA
Pržena kava u zrnu, začinjena lješnjakom za slatke kave s mlijekom
Brak potpuno čiste japanske čokolade i okusa maline omiljenog u slastičarnicama Tokija. Stručnjaci za čokoladu više ne smatraju Francuze veleposlanicima profinjene kulture čokolade, već Japance. Upravo zbog toga smo, prateći japanski kompas slastica, taj japanski specijalitet od kave uronili u tokijsku čokoladu i gustu aromu od maline.


TOKIJSKA MALINA-KAVA S ČOKOLADOM
125 G │35 kn
TOKIJSKA MALINA-KAVA S ČOKOLADOM
Pržena kava u zrnu, začinjena čokoladom i malinom za slatke kave s mlijekom
MJEŠAVINE S
PLANTAŽA KAVE
Ovu posebnu vrstu kave, u kojoj se kave s plantaža ubrane i više puta prebrane samo najboljim rukama stapaju u blagu harmoniju, pržimo za cappuccina i produžene kave s mlijekom. Naš majstor za miješanje spojio je citrusne, arabica kave. Pržimo ju dugo i lagano kako bismo stvorili idealan spoj sa slatkastim mlijekom!

CAPPUCCINO TRADIZIONALE
Plantažna kava arabica za cappuccino

CAPPUCCINO TRADIZIONALE
125 G │35 kn
Ovu mješavinu kave pržimo na talijanski način za espressa i crne kave. Za njihovu pripravu koristimo kavu samo vrhunske kvalitete ručno ubranu i više puta prebranu s takozvanih „mikro plantaža”. Okusi se lagano stapaju u čokoladni, gorkasti i kremasti espresso, baš kao u nekom izvrsnom cuveé vinu.

ESPRESSO SUPERIORE
Plantažna kava arabica

ESPRESSO SUPERIORE
125 G │35 kn
Naša tropska kava bez kofeina nije dobivena kemijskim putem, već je i ona „naravno” bez kofeina. Uzgaja se na malim plantažama, na grmovima s malim udjelom kofeina. Nakon berbe se odmah stavlja u vodu i tako „ispire”, a potom i guli te suši do dva tjedna. Mi ju pržimo dugo, do 25 minuta, i tako se iz nje uklanjaju ostatci kofeina

TROPSKA KAVA BEZ KOFEINA
Plantažna kava arabica

TROPSKA KAVA BEZ KOFEINA
125 G │35 kn
„SINGLE ORIGIN”
PLANTAŽE KAVA
„Kava karnevala” – tako bar nazivaju ovu vrhunsku kavu Brazila, jer ju nogometne zvijezde i top modeli piju na karnevalskim zabavama u Rio de Janeiru. Ručno ubrana i prebrana Santos kava još je posebna i u Brazilu, uglavnom u veličini zrna „17/18”, a mi ju donosimo s bregova „Mogiana” regije.
Gorka, ali u "after taste-u" ipak "slatkasta" kava, jer na plantaži zrna kave suše zajedno sa zrelim voćem i tek nakon toga otkošćavaju. Prže polako, u malim količinama, čuvajući arome, tako da kod kuhanja, miris kafića na Copacabani uleprša sa obale oceana u vaš dom.

BRAZIL ALTA MOGIANA
Plantažna kava arabica

BRAZIL ALTA MOGIANA
125 G │35 kn
Bio-kavu Inka – Chanchamayo koji se uzgaja na strmim padinama Anda – nasljednici te drevne civilizacije ubiru posebnim metodama kroz čak dva mjeseca. Bio-kava, prijatelj ptica i kišnih šuma. Dimljiva kava punog okusa.


PERUANSKI CHANCHAMAYO ORGANIC
125 G │35 kn
PERUANSKI CHANCHAMAYO ORGANIC
Bio kava Inka
Svilena kava – tako nazivaju ovu kavu blagog, nježnog i svilenkastog okusa koja raste u blizini Popayana, „bijelog grada”, na visini od 1700 metara. Na plantaži ima puno kiše, stoga je ondje „berba” uvijek izvrsna! Pržimo ju do tamno smeđe boje, na talijanski način, jer se tako najbolje oslobađaju njeni posebni okusi.

