Havanna Coffee web Image másolat.jpg

HAVANA - 1958

KUBANSKA KOKOS KAVA SHAKE

Kuba

cuba.jpg

Ovaj put naši Cafe Frei gosti željni avantura mogu putovati ne samo po zemljopisnoj karti već i u neko drugo, daleko vrijeme. Ovaj je mjesec naš smjer Kuba i posljednja godina prije revolucije - 1958. „HAVANA PRIJE CASTRA“ - Amerikanci su tako običavali obujmiti taj osjećaj života koji ih podsjeća na desetljeće prije komunističke revolucije 1959. godine, kada je Kuba još bila omiljeni otok Amerikanaca na karipskom prostoru.

 

Romantično i egzotično ljetovalište. Zvjezdani noćni klubovi, izazovni kabarei, tropske, divlje sporedne uličice pretrpane barovima i bordelima. 1958. je bila posljednja godina kada su u Havani dugu američku kavu pomiješanu s kokosom, s ledom miješali u shake. Recimo u LA-FLORIDITI, OMILJENOM MJESTU HEMINGWAYA, u sve bi to još umiješali puno gustog šlaga.

 

Jer su u pauzama između teških daiqiri koktela cjelonoćni gosti htjeli doći do malo zraka i kofeina. 1958. godine, korumpirani političari, američki mafijaški šefovi, milijuni siromaha, sveprisutni turisti, lasvegaška strka, rum, cigare, konga i miris kave kružili su Havanom. Otputujte tamo i okusite to vrijeme koje se više nikada neće vratiti.